Italiaans toptalent Scamacca dolblij met PSV

Gianluca Scamacca, het zestienjarige Italiaanse toptalent dat door PSV voor de neus van diverse Europese topclubs is weggekaapt, is dolblij met zijn overgang van AS Roma naar de jeugdafdeling van de Nederlandse koploper.

‘Ik ben door iedereen geweldig opgevangen en kan niet wachten om mijn eerste wedstrijd te gaan spelen’, zegt de boomlange spits, die vandaag zijn eerste training met PSV Onder-17 afwerkte, tegen Voetbal International. ‘Ik hoop hier een mooie tijd tegemoet te gaan.’

De komst van Scamacca mag sensationeel worden genoemd, want het komt maar zelden voor dat een talent van een club van het kaliber en de status van AS Roma voor Nederland kiest. ‘Dat is bijzonder’, weet technisch manager Marcel Brands. ‘Hij kiest heel bewust voor deze stap in zijn ontwikkeling.’ Ajax slaagde er onlangs in om doelman André Onana uit de jeugd van FC Barcelona over te nemen.

De makelaars van Scamacca, de Nederlanders Stephan Popelier en Ron Mazor van Intlsports en hun Italiaanse partner Dario Paolillo, zijn met hun client bewust in Nederland gaan kijken. ‘Nederland is voor jonge spelers het beste ontwikkelingsland. Het is onze missie om, naast het begeleiden van onze spelers hier, in de komende jaren meer buitenlandse toptalenten naar Nederland te halen’, aldus Stephan Popelier.